0

NOVO MERILO BRZINE: Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Čak 150 godine tradicije, Zenith je obeležio na impresivan način, časovnikom koji je kao poručen za ljubitelje automobilizma! U vazduhu, ali i ma moru, manufaktura Zenith decenijama potvrđuje liderstvo, izvrsnost i kvalitet. Avanturistički duh i želja za potvrđivanjem u svim sferama, doprinela je da se Zenith oproba i na vrelom asfaltu. Za ambiciozan nastup na novoj teritoriji, švajcarski brend je odabrao Tour Auto Optic 2000, „crveno slovo“ u kalendaru ljubitelja oldtajmera.

Kao zvanični partner, od prošle godine, ime kompanije Zenith vezuje se za prestižne događaje u svetu brzine, poput Vallelunga Classic u Italiji ili Spa Classic u Belgiji. Ništa manje pažnje ne privlači ni legendarni autodrom u Monzi, koji sredinom jula meseca postaje idealna scenografija za trke popularnih „tajmera“. Ako se tome dodaju i Grand Prix de l’Age d’Or na zahtevnoj Dijon-Prenois stazi, sezonu nadmetanja zatvara Dix Mille Tours du Castellet na renomiranoj Paul Ricard stazi, nema sumnje da Zenith gradi snažne veze sa entuzijastima, vlasnicima prvoklasnih automobila.

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Da se brzina i preciznost mogu savršeno uklopiti sa elegancijom potvrdio je dizajn, uz smelu kombinaciju boja. Budući da je u pitanju časovnik koji kroz vizuelnu dimenziju predstavlja omaž nostalgičnim danima motorsporta, Zenith se potrudio da eklektički postigne savršeni sklad forme i funkcije. Brojčanik izborom boja nepogrešivo asocira na svet sporta i adrenalina, pa će ljubitelji formalne elegancije nesumnjivo potražiti drugo rešenje. Ipak, Zenith El Primero Chronomaster 1969 Tour Auto Edition animira unikatnim izgledom, kombinacijom boja i sertifikovanim hronometrom izuzetnih karakteristika.

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Centralna kazaljka za merenje sekundi, po tradiciji, dekorisana je Zenith zvezdom, detaljem koji je postao zaštitni znak manufakture, dok je Zenith omogućio i pogled na COCS mehanizam kroz brojčanik na poziciji 9 časova. Vizuelno dominira prikaz boja koje formiraju zastavu Francuske, dok je za nijansu kožnog kaiša upotrebljena plava boja, sa perforacijom koja je vladala estetikom trkačkih satova sedamdesetih godina. El Primero Chronomaster 1969 Auto Edition izrađen je u svega 500 primeraka, što je podatak koji će nesumnjivo uticati na potražnju među strastvenim kolekcionarima.

Foto: Zenith

Foto: Zenith

Kao posebnu privilegiju namenjenu budućim vlasnicima, Zenith je transparentno safirno staklo dekorisao logom Tour Auto, uz dodatak serijskog broja. U pogledu samog mehanizma, Zenith je u samom vrhu časovničarskog zanata pa je i za ekskluzivni El Primero namenjen prvoklasni kalibar 4061, maestralno sastavljen od 282 delova i karakterističnim ritmom rada od 36.000 vibracija po satu, garantujući preciznost do desetog dela sekunde. Rezerva snage po kataloškim vrednostima garantuje ciklus od minimalnih 50 časova, dok je deklarisana vodootpornost 10 atmosfera ili 100 metara.

Uroš Popović/TopSpeed

www.maestro.rs
Maestro Jewelers

chats-viber-ts

Tagovi: časovnik, Chronomaster 1969, El Primero, hronometar, mehanizam, satovi, Tour Auto Edition, Zenith