0

POMERANJE GRANICA: Eagle F1 SuperSport

Kompanija Goodyear pomera granice vožnje predstavljanjem nove serije pneumatika trkačkog karaktera koji nose oznaku Eagle F1 SuperSport

Foto: Goodyear

Foto: Goodyear

Goodyear nagoveštava dolazak nove serije tri pneumatika pogodnih za puteve i trkačke staze – SuperSport, SuperSport R i SuperSport RS. Svojim naprednim tehnologijama, ovi pneumatici iz rastućeg segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance) obezbeđuju vozačima kraći zaustavni put, vrhunsko prianjanje i precizno upravljanje, kako na putevima tako i na trkačkim stazama.

pročitaj još

  Foto: Goodyear

  Foto: Goodyear

  Pneumatik Eagle F1 SuperSport svojim čvrstim rebrima gazećeg sloja poboljšava odziv pri promeni smera, masivan zatvoreni dezen na ramenom delu omogućava kontrolu u krivinama, a njegov izuzetno čvrst bočni zid poboljšava vodljivost, bez smanjivanja udobnosti pri vožnji. Kombinacijom raznih smeša, Goodyear je prilagodio pneumatik raznim vremenskim uslovima tako što su spoljašnji delovi usavršeni za suvu, a tri segmenta u centralnom delu za mokru podlogu.

  Foto: Goodyear

  Foto: Goodyear

  Pneumatik Eagle F1 SuperSport biće postepeno na raspolaganju u 25 dimenzija, za naplatke prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 45 do 30. Eagle F1 SuperSport je namenjen energičnim vozilima kao što je npr. Volkswagen Golf GTI, limuzinama visokih performansi kao što su BMW M3 i Mercedes-AMG C63, i supersportskim automobilima kao što je Porsche 911 Turbo.

  Foto: Goodyear

  Foto: Goodyear

  Još bolje prianjanje i preciznije upravljanje nudi pneumatik Eagle F1 SuperSport R. Prilagođena gumena smeša omogućava dodatne performanse na suvoj podlozi, a mostići u kanalima gazećeg sloja obezbeđuju veliku stabilnost u krivinama, jer umanjuju deformaciju blokova gazećeg sloja pri ekstremnim bočnim silama.

  Foto: Goodyear

  Foto: Goodyear

  Zahvaljujući optimalnoj površini naleganja omogućena je ravnomerna distribucija pritiska na podlogu, a istovremeno su poboljšani preciznost i odziv pri upravljanju. Eagle F1 SuperSport R izlazi na tržište u 10 dimenzija, za naplatke prečnika od 18 do 21 inča, širine od 205 do 305 mm i profila od 25 do 40. Eagle F1 SuperSport R je razvijen za vozila najviših performansi, kao što su Volkswagen Golf Club sport, BMW M4 CS i Porsche 911 GT3.

  Foto: Goodyear

  Foto: Goodyear

  Seriju zaokružuje pneumatik Eagle F1 SuperSport RS koji ima najizrazitiji trkački karakter, jer je specijalno razvijen za pomeranje granica vožnje na trkačkoj stazi, a homologizovan je takođe za vožnju u redovnom saobraćaju.

  Foto: Goodyear

  Foto: Goodyear

  Posebno ga odlikuje specijalna smeša gume razvijena na iskustvima sa trkačke staze koja obezbeđuje vrhunsko prianjanje i vrhunske performanse na suvoj podlozi. Na tržište izlazi u dve dimenzije: 265/35 ZR20 i 325/30 ZR21, a jedan od automobila za koje je razvijan jeste i Porsche 911 GT2 RS.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: eagle f1, goodyear, gume, pneumatici, supersport