0

GENIJALNO REŠENJE: Continentalov virtuelni A-stub (VIDEO)

Continental Virtual A stub prati pokrete vozača i prikazuje sliku spoljašnjeg okruženja vozila na unutrašnnjem OLED ekranu, omogućujući vozaču da “vidi” kroz A stub

Foto: Continental

Foto: Continental

Deo kompanije Continental koja se bavi novim tehnologijama, razvila je virtuelni A-stub koji će pomoći u uklanjanju “mrtvih uglova” i to uz pomoć OLED ekrana koji omogućavaju da se “vidi” kroz njih. Prednji noseći stubovi, poznati kao A-stubovi, povezuju vetrobran i početak osnove krova vozila, ali takođe predstavljaju vizuelnu prepreku vozaču. Tokom godina, A stubovi su postajali širi, kako bi se ispunili sve strožiji standardi za krovnu podlogu i poboljšala sigurnost u vozilu u slučajevima prevrtanja. Ovaj trend međutim sa druge strane povećava opsanost po pešake koji vozačima više nisu tako lako vidljivi na putu.

pročitaj još

  Foto: Continental

  Foto: Continental

  U nekim situacijama, u zavisnosti od širine stuba, linearna razdaljina od preko 90 cm može biti zaklonjena na samo 370 cm od stuba. Ovo se značajno povećava kako rastojanje od vozila raste. Kao rezultat toga, dizajn A-stuba je važan faktor prilikom pokušaja da se poveća napredno vidno polje vozača. Continental Virtual A-Pillar je dizajniran da odgovori na sve veći problem na vozilima kojima su potrebni prošireni prednji stubovi kako bi se ispunili obavezni sigurnosni testovi. Sa novim fleksibilnim OLED displejima i naprednim praćenjem glave vozača, Continental doprinosi boljoj vidljivosti.

  Foto: Continental

  Foto: Continental

  Vozači danas ovaj problem u nedostatku vidnog polja pokušavaju da prilagođavanjem položaja tokom vožnje. Continentalov virtuelni A-stub prati ove pokrete pomoću unutrašnje kamere postavljene tik iznad upravljača. Istovremeno, Continental SurroundView kamera, montirana na spoljašnjosti vozila, prikazuje video snimak spoljašnjeg okruženja vozila na OLED displejima ugrađenim u A-stubove. Praćenjem pokreta glave vozača uparenih sa spoljašnjom živom slikom, virtuelni A-stub nudi dinamičnu perspektivu za vozača, dajući mu iskustvo više kao da gleda kroz prošireni “prozor”, a ne u „live“ video.

  Napredovanjem tehnologije kamere i ekrana, Continental virtuelni A-stub omogućava vozaču da održi direktnu liniju vidnog polja prilikom okretanja levo ili desno, pružajući dodatnu sigurnost za bicikliste, pešake i druge ugrožene učesnike u saobraćaju.

  Izvor: PR Continental

  chats-viber-ts

  Tagovi: bezbednost, continental, kamera, oled, tehnika, virtuelni a stub