0

Premijerka Ana Brnabić posetila štand Generali osiguranje na sajmu poljoprivrede

Drugog dana Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, premijerka Srbije, Ana Brnabić, posetila je štand kompanije Generali osiguranje

Foto: Generali osiguranje

Foto: Generali osiguranje

Predsednik Izvršnog odbora, Dragan Filipović, na štandu kompanije ugostio je premijerku Anu Brnabić i tom prilikom istakao: “Kompanija je prethodnih godina mnogo radila  na procesima olakšavanja rada u oblasti osiguranja poljoprivrede. Nekoliko godina već koristimo dron koji omogućuje  precizno i efikasno snimanje šteta na usevima. Ova tehnologija omogućava i analizu i obradu prikupljenih podataka na osnovu kojih se utvrđuje stanje useva, eventualna oštećenja usled prirodnih nepogoda, bolesti, insekata, klimatskih promena.”

pročitaj još

  “Kompanija je učinila i korak više. Na ovogodišnjem sajmu ćemo predstaviti novinu na domaćem tržištu osiguranja – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima. To je još jedan veliki korak u oblasti digitalizacije procesa  u osiguranju poljoprivrede kojim želimo da pružimo podršku  razvoju ove oblasti.”

  Foto: Generali osiguranje

  Foto: Generali osiguranje

  Na pitanje premijerke da li se građani Srbije osiguravaju, Filipović je rekao da je svest građana o osiguranju, inače, mala, da je osiguranjem pokriveno oko 10-12% registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i da industrija osiguranja treba da zajedno sa državom učini još više da se situacija promeni.”

  Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, istakao je da će država i dalje podržavati razvoj poljoprivrede time što će poljoprivrednim proizvođačima vršiti povraćaj dela premije osiguranja. Generali osiguranje Srbija je sedmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

  Izvor: PR Generali osiguranje

  chats-viber-ts

  Tagovi: generali osiguranje, poljoprivredni sajam