0

MOTO Vespa Primavera 50: Nekako s proleća

Najpopularniji skuter na svetu, popularna Vespa, u Primavera izdanju slavi pola veka svog postojanja!

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Davne 1968. godine, u vremenima revolucije „na dva točka”, kompanija Piaggio predstavila je gradski dvotočkaš koji je izmenio transport u gradovime Evrope. Danas, pet decenija kasnije Vespa Primavera osim praktičnosti u gužvama vlasnicima pruža priliku i da pokažu svoj jedinstveni stil.

pročitaj još

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  U najnovijem izdanju, Primavera 50 nastavlja da promoviše sportsku eleganciju koja se neguje decenijama. Vanvremenska silueta je tradicionalno zadržala isti “kurs”, jer su izmene veoma diskretne. U skladu sa retro modom, Vespa Primavera igra na nostalgične nijanse poput plave Armonia boje, dok su točkovi u dobro pozatoj dimenziji od 12 cola.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Sa tehničke strane, Primavera 50 je dostupna u tri verzije – početna zapremina od 49 ccm prilagođena je najmlađim vozačima, dok će urbani “bajkeri” imati na raspolaganju 125 i 150 “kubika”. Kao pravu poslasticu, Piaggio je u sklopu jubileja predstavio i model Primavera eS koji je premijerno opremljen najsavremenijim digitalnim TFT ekranom od 4,3 inča.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Gradskim avanturistima italijanska kompanija namenila je ediciju Primavera Touring koja će na bulevarima biti prepoznatljiva po hromiranim detaljima i postolju za kofer. Osim estetike, inženjeri sa Apenina su unapredili i autonomiju pa će verzija od 125 “kubika” imati radijus od 364 kilometra.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Po starom, dobrom običaju dizajneri su iskustvo vožnje podigli na viši nivo i nizom aksesoara koji će svaki provedeni trenutak na modelu Primavera učiniti posebnim. Verovatno, bar još narednih 50 godina!

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: moto, primavera 50, skuter, vespa