0

ODBROJAVANJE JE POČELO: Stiže auto-moto proleće

Od 22. do 28. marta, na Beogradskom sajmu održaće se jedinstvena sajamska manifestacija BG Car Show 06 i 12. sajam motocikala Motopassion, koja predstavlja najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto-moto industrije

Foto: Beogradski sajam

Foto: Beogradski sajam

Kao i svakog proleća i ovog će čak 10 hala Beogradskog sajma ispuniti približno 350 izlagača iz dvadesetak zemalja, koji će predstaviti više od 30 automobilskih marki. Oni će prikazati našoj publici četrdesetak domaćih premijera, tj. sasvim novih modela automobila, koje je svetska automobilska industrija predstavila u proteklih godinu dana. I ne samo automobila, jer biće tu i noviteti iz segmenta lakih privrednih vozila koje će predstaviti 10 renomiranih proizvođača. Istovremeno, Motopassion će ugostiti više od 40 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila i bicikala…

pročitaj još

  Foto: Beogradski sajam

  Foto: Beogradski sajam

  Već se podrazumeva da najveće interesovanje vlada za tzv. premijum marke… Nažalost, ne zbog kupovine. Jer, nizak standard prosečnog srpskog kupca udaljava kilometrima od novog automobila, pogotovo iz ove klase, ali ovo je i jedinstvena prilika za sve ljubitelje brze, sigurne i udobne vožnje, aktuelnog svetskog dizajna i inovativnih, pre svega čistih tehnologija u auto-moto industriji, da većinu noviteta, odmah nakon Salona automobila u Ženevi, vide i kod nas. Ovogodišnja novost, kada je u pitanju Beogradski sajam, je da će se sinonimi za luksuz, koje će predvoditi Audi, BMW, Mercedes-Benz, pa Range Rover i Jaguar, okupiti u hali 3 Beogradskog sajma. I ovo je mesto gde će, verovatno, biti i najveća gužva tokom sedam dana održavanja manifestacije DDOR BG Car Show 06. Ostali automobilski brendovi, sa ništa manje zanimljivim novitetima, biće smešteni u halama 1, 4 i 5, a prateća industrija u halama 1a, 2 i 3a, kao što je to već i običaj.

  Foto: TopSpeed

  Foto: TopSpeed

  Izlagači 12. sajma motocikala – Motopassion, zauzeće hale 7, 8 i 9 , a ove godine su, zbog pojačanog interesovanja i u segmentu vozila i u segmentu moto-opreme, prijavljena i tri proizvođača koji nastupaju po prvi put, čime je lista najvećih i najznačajnijih proizvođača motocikala koji učestvuju na Beogradskom sajmu, kompletirana. Posebna pažnja biće posvećena električnim vozilima, motociklima i biciklima, koji će se nalaziti u specijalnoj “zelenoj zoni” u hali 7, a biće tu i jedan novitet – poligon ispred “moto-hala”, namenjen za prezentaciju mogućnosti i prednosti e-vozila, kao i za edukaciju o bezbednoj vožnji motocikala.

  Foto: Beogradski sajam

  Foto: Beogradski sajam

  Naravno da BG Car Show 06 i 12. motopassion prate i brojne manifestacije koje ih čine potpunim. Tako će već u predsajamskom periodu biti organizovan “Press slalom Srbija 2018”, u organizaciji UNS-a i Beogradskog sajma, a biće proglašen i “Automobil godine” u četiri kategorije, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma. Sledi i proglašenje “Najboljih u auto industriji” i “Eko auta 2018. u Srbiji”, te neizostavni izbor za “Mis Sajma automobila i Motopassiona”, a podrzumeva se i smotra i parada oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”.

  Foto: Beogradski sajam

  Foto: Beogradski sajam

  U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, organizatori su sajamskoj ponudi putničkih automobila i motocikala pridodali i terenska vozila, kvadove, garažno-servisnu opremu, rezervne delove, proizvode prateće industrije, tjuning opremu, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubove, udruženja… Posetiocima će biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

  Foto: Beogradski sajam

  Foto: Beogradski sajam

  Cena pojedinačne ulaznice biće 300 dinara, grupnе 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara, a sajamski parking će se plaćati 100 dinara po započetom satu. Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je “Family day”, 27. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 500 dinara, koja važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja. Radno vreme Beogradskog sajma u vreme ovih manifestacija je od 10 do 20 časova.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: beograd, beogradski sajam, ddor bg car show 06, sajam automobila