0

MOTO Ducati Belgrade Week: Usavršavanje kroz zabavu

Ducati Serbia je jednonedeljnim događajem Ducati Belgrade Week obeležio završetak moto sezone 2017.

Foto: Zoran Živkov

Foto: Zoran Živkov

Kompanija Burnout, zvanični ovlašćeni uvoznik i distributer motocikala marke Ducati za naše tržište, po prvi put ove godine organizovala je nedelju posvećenu dvotočkašima, gde je uz nezaboravno druženje zvanično zatvorena sezona 2017.

pročitaj još

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Naime, od 11. do 17. septembra svi klijenti, prijatelji i ljubitelji čuvene italijanske marke imali su jedinstvenu priliku da iskoriste specijalne popuste na celokupan asortiman proizvoda sa stanja, uključujući i motocikle iz ove sezone, kao i da po posebnim uslovima sklope predugovor za nabavku novih iz 2018. godine.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Kulminaciju kompletnog događaja, jedinstvenog na Balkanu, ipak, predstavljao je vikend 16. i 17. septembra kada je u Centru NAVAK pored Subotišta, održan Ducati Track Weekend. Bila je to jedinstvena prilika da učesnici, raspoređeni po grupama, isprobaju svoje motocikle, ali i one iz programa renomirane kuće iz Bolonje.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  A sve to uz pratnju najboljih instruktora Ducati Riding Experiencea, tj. Ducati Riding Academy, kao što su Manuel Poggialli, dvostruki svetski Moto GP šampion u klasama 125 i 250, Dario Marchetti, tehnički direktor ove vozačke akademije i pobednik trka u šampionatima klasa 250 GP, 500 GP, Superbike, te trkama izdržljivosti, Gianfranco Pisetta, zvanični FIM instruktor za brzu vožnju.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Ova prilika je iskorišćena i za prezentaciju novog modela iz klase Superbike 1299 Superleggera, ali i i za konsultacije učesnika sa stručnjacima za pneumatike Pirelli, oslanjanja Ohlins i motorna ulja i fluide Shell. Učesnici ovog događaja mogli su da isprobaju motocikle iz test flote, među kojima su bili modeli Panigale 959, SuperSport, Monster 1200 S i Hypermotorad SP.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  No, posebnu atrakciju predstavljala je vožnja na Superbike motociklu Panigale 1299S, na mestu suvozača sa najboljim “Biposto” vozačem u Evropi, a to je Dario Marcchetti. Za to vreme, njegov kolega Gianfranco Pisetta je zainteresovanima objašnjavao neke od osnovnih vozačkih tehnika i davao korisne savete koji bi trebalo da pomognu svima da budu još bolji vozači, ne samo na stazi, već i u redovnom saobraćaju.

  Foto: Zoran Živkov

  Foto: Zoran Živkov

  Zoran Živkov/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: belgrade week, burnout, ducati, moto, navak, panigale