1

PRAVO VREME ZA NABAVKU: Mio navigacioni uređaji serije Spirit

Godišnji odmori i putovanja pravo su vreme da aktivirate svoj navigacioni uređaj, odnosno da nabavite sebi jedan, ako ste se do sada snalazili isključivo pomoću mape. Predstavljamo vam dva pristupačna modela Mio Spirit serije

Foto: TopSpeed arhiva

Foto: TopSpeed arhiva

Sa najtoplijim godišnjim dobom stiže i sezona godišnjih odmora i putovanja, te je, samim tim, ukoliko na put krećete u svom aranžmanu, odnosno automobilom, idealan trenutak da „aktivirate“ navigacioni sistem, ukoliko ga imate, odnosno da potražite sebi jedan, ako ste se do sada snalazili isključivo pomoću mape.

pročitaj još

  Kompanija Mio Technology razvija i prodaje proizvode koji omogućavaju korisnicima da dobiju najviše od najnovijih mobilnih GPS navigacionih sistema. Brend Mio je osnovan 2002. godine i za samo nekoliko godina Mio, postao je jedan od lidera u mobilnoj GPS industriji, pružajući mobilnost i kvalitet klijentima širom sveta.

  Foto: Mio Technology

  Foto: Mio Technology

  Korisnici uređaja Mio vole da putuju i uživaju u istraživanju novih destinacija. Fokusom na iskustvo samog korisnika, Mio je izgradio jak brend što je pomoglo da Mio postane priznat, poštovan i da stekne poverenje korisnika u celom svetu.

  Ovaj put, predstavljamo dva modela iz Spirit linije proizvoda – osnovni Spirit 5400 LM, kao i nešto veći i napredniji model Spirit 7500 LM. U pitanju su uređaji sličnih karakteristika, a osnovna razlika jeste u veličini ekrana. Osnovni 5400 LM ima dijagonalu displeja od 4,3 inča dok se 7500 LM može pohvaliti dijagonalom od 5 inča.

  Foto: Mio Technology

  Foto: Mio Technology

  Oba uređaja sadrže praktične opcije, mape cele Evrope i dolaze sa doživotnim besplatnim ažuriranjem mapa, tako da ne morate više da brinete o promenama bilo gde na putu. Jednostavno povežite uređaj na Vaš računar i instalirajte MioMore softver kako biste proverili dostupnost novih mapa. Nove mape će vam za pomenute uređaje biti dostupne doživotno, i to do četiri puta godišnje.

  Foto: Mio Technology

  Foto: Mio Technology

  Pored intuitivnog menija koji dolazi i na srpskom jeziku, tu je i nekoliko interesantnih “novotarija”. Pre svega, IQ Routes, koji koristi “žive” informacije prikupljene od miliona vozača kako bi optimizovao rutu koju treba da izračuna. Pored njega, tu je i LearnMe Pro koji prati i proučava Vaš stil vožnje, perosnalizujući rutu prema Vašim preferencama.

  Ništa manje nije značajna ni funkcija Parking Assistance koja automatski prikazuje listu parking mesta u okvru 1 kilometra od zadatog odredišta, tako da se ne gubi vreme u traženju obližnjeg parkinga. Interesantna opcija jeste i Find My Car, koja je od velike pomoći kod parkiranja na brzinu, bez ideje gde je zapravo vozilo kada se vraćate po njega.

  Foto: Mio Technology

  Foto: Mio Technology

  Ukoliko odlučite da nepoznati grad “istražujete” pešice, ni to nije problem, jer Mio Spirit navigacije imaju i tzv. Pedestrian Mode. Naravno, tu i standardne POI (Points of Interest) tačke interesovanja sa informacije o hotelima, hostelima, bolnicama, restoranima, kafeima, benziskim pumpama…

  Foto: Mio Technology

  Foto: Mio Technology

  Cena osnovnog Spirit 5400 LM iznosi 13.999 dinara, dok za napredniji Spirit 7500 LM treba izdvojiti 16.999 dinara. U paketu se, pored navigacionog uređaja, dobija i punjač za automobil od 12V, nosač koji se montira na vetrobransko staklo, kao i prateći softver na CD-u.

  Đorđe Pavićević/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: 5400 LM, 7500 LM, automobil, godišnji odmor, mapa, mio technology, navigacija, putovanje, spirit
  Popularni komentari
  • Z
   Zato

   Nepotrebno,kao kad bi kupio mp3 plejer.