0

HUMANOST NA DELU: Vespa 946 RED

Standarda Vespa je svojevrstan znak pripadnosti urbanoj kulturi i stilu koji ne bledi, dok edicija 946 RED predstavlja mnogo više od toga, budući da je novi model legendarne „ose“ posvećen borbi protiv AIDS-a

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

“Zovem se crveno!” Tako bismo, u najkraćem, mogli da opišemo najnoviji model iz kataloga kompanije Piaggio. Iako se italijanski gigant ne može poistovetiti isključivo sa imenom najpopularnijeg skutera na svetu, činjenica je da svaka promocija nove Vespe izaziva tektonske potrese na tržištu.

pročitaj još

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Predstavljena kao ekonomičan način da se prevaziđe posleratna kriza, tokom prethodnik sedam decenija, Vespa je izrasla u predstavnika najekskluzivnijih skutera današnjice. Kao važan „igrač“ u popularnoj kulturi, Vespa je ovoga puta iskoristila svoj uticaj kao bi javnosti poslala snažnu poruku u borbi protiv AIDS-a.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Naime, italijanska  kompanija Piaggio odlučila je da se priključi frontu koji želi da objedini globalni fond sa ciljem edukacije i prevencije u borbi protiv ove opake bolesti. Takođe, na pomenuti način se renomirani brend sa Apenina priključio kompanijama poput Coca-Cola, Apple, Nike i Starbucks, dajući primer proizvodima koji skreću pažnju javnosti na značaj ulaganja u razvoj svesti o rizicima i posledicama rizičnog ponašanja.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Takođe, Vespa 946 RED potencira značaj smanjenja rizika za bebe koje na svet donose majke sa virusom, kao i na sam kvalitet života zaražene populacije. U praksi, od svake prodate Vespe 946 RED izdvaja se 150 američkih dolara u humanitarne svrhe, što će nesumnjivo doprineti značajnom uvećanju sredstava humanog fonda, koji je do sada sakupio čak 360 miliona dolara.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Sa tehničke strane, budući vlasnici atraktivog skutera imaće na raspolaganju agregat od 125 „kubika“, sa vazdušnim hlađenjem i električnim sistemom ubrizgavanja, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 93 kilometra na čas.

  Foto: Piaggio

  Foto: Piaggio

  Uroš Popović

  chats-viber-ts

  Tagovi: 946 red, aids, moto, piaggio, skuter, vespa