0

IDEALNO REŠENJE ZA “TRKAČE”: Dunlop GP Racer D212

Novi moto pneumatik Dunlop GP Racer D212 je pogodan kako za trkačku stazu, tako i za vožnju po putu, budući da je homologovan i za redovni saobraćaj

Foto: Dunlop

Foto: Dunlop

Dunlopov moto pneumatik GP Racer D212, koji je u trkačkoj sezoni prošle godine uspešno prošao kroz prve testove, od februara je na raspolaganju svim trkačkim entuzijastima u Evropi. Ovaj pneumatik je Dunlop predstavio već prošle godine na zahtevnim trkama – prvi pneumatici GP Racer D212 sa specifikacijama serijske proizvodnje korišćeni su u završnom delu francuskog prvenstva Superbike kada je Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) s njim postigao pobedu na obe trke Supersport. Prototipovi su pre toga bili potvrđeni i na svetskom prvenstvu FIM Endurance.

pročitaj još

  Foto: Dunlop

  Foto: Dunlop

  Dunlop je u konstrukciji pneumatika GP Racer D212 koristio tehnologije pneumatika GP Pro D212, pobednika na Isle of Man TT, i prilagodio ih za amaterske posetioce trkačke staze i trkače klupske klase. Novi profil i konstrukcija kućišta gume izvedeni su neposredno iz pneumatika GP Pro, samo je za upravljanje sada potrebno mnogo manje napora, što omogućava oštrije i brže promene smera u poređenju sa svojim prethodnikom.

  Foto: Dunlop

  Foto: Dunlop

  Pneumatik namenjen povremenoj vožnji na trkačkoj stazi, zahvaljujući kombinaciji inovativnog sistema NTEC, najnovije tehnologije Heat Control i smeše MultiTread, može biti pobednik trka i na vrhunskom nivou. Najnovija varijanta Dunlopovog inovativnog sistema NTEC omogućava motociklistima da za vožnju po trkačkoj stazi smanje pritisak u gumi čime se povećava površina naleganja i obezbeđuje vrhunsko mehaničko prianjanje i ravnomernije habanje bez kompromisa na račun odziva pneumatika. Dunlopova najnovija Heat Control Technology dodatno povećava otpornost pneumatika na kidanje jer na spoljašnjem delu ima vrlo čvrstu i izdržljivu smešu, a njegova osnovna, mekša smeša, koja generiše toplotu, omogućava prianjanje na nivou trkačkih pneumatika.

  Foto: Dunlop

  Foto: Dunlop

  Pneumatik GP Racer D212 u centralnom i ramenom delu odlikuje usavršena smeša MultiTread namenjena nižim radnim temperaturama. Inače, GP Racer D212 je na raspolaganju u raznim kombinacijama meke (Soft), srednje (Medium) i izdržljive (Endurance) smeše. Nova srednja smeša se fokusira na savršeno prianjanje i ekstremne performanse na kraćim rastojanjima, a nova izdržljiva smeša nudi optimalnu ravnotežu između prianjanja i trajnih performansi.

  Foto: Dunlop

  Foto: Dunlop

  Pneumatik GP Racer D212 je na evropskom tržištu na raspolaganju sa sledećim specifikacijama:

  120/70ZR17 prednji – slick (srednja smeša)
  120/70ZR17 prednji – s profilom (meka i srednja smeša)
  160/60ZR17 zadnji – s profilom
  180/55ZR17 zadnji – s profilom (srednja i izdržljiva smeša)
  190/55ZR17 zadnji – slick i s profilom (srednja i izdržljiva smeša)
  200/55ZR17 zadnji – slick i s profilom (srednja i izdržljiva smeša)

  Izvor: PR Dunlop

  chats-viber-ts

  Tagovi: d212, dunlop, gp racer, guma, moto, pneumatik, tehnika