3

REŠENJE ZA SRPSKE PROBLEME: Plastični putevi su budućnost! (VIDEO)

Umesto što se svakodnevno borimo sa sve većim količinama plastičnog otpada, zašto se taj materijal, reciklažom, ne iskoristi za gradnju modernih puteva!?

Foto: Youtube screenshot

Foto: Youtube screenshot

Svakog dana, na stotine hiljada tona plastičnog otpada završe na deponijama širom sveta, dok samo mali deo pomenutog materijala, uglavnom u visokorazvijenim zemljama, ode na reciklažu, za dalje korišćenje. A šta bi bilo kada bi umesto toga, većina plastičnih produkata bila iskorišćena za gradnju puteva!?

pročitaj još

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Ne samo što bi se proizvodnja saobraćajnica bila drastično ubrzana, već je i koncepcija celog projekta krajnje modularna, sa segmentima koji mogu da se repariraju ili u potpunosti zamene drugim. Konstrukcija je nekoliko puta manja nego li klasična, asfaltna (bitumen), a omogućava i napredni sistem drenaže vode, te samim tim i veću bezbednost u lošim vremenskim uslovima.

  Foto: Youtube screenshot

  Foto: Youtube screenshot

  Ono što je jedanko važno jeste trajnost ovakvih saobraćajnica, koja se procenjuje na i do tri puta duže u odnosu na sadašnji, klasični sistem gradnje puteva.

  TopSpeed Team

  chats-viber-ts

  Tagovi: asfalt, otpad, plastic roads, plastični putevi, plastika, reciklaža, saobraćajnice, tehnika
  Popularni komentari
  • D
   Dejan R.

   Sve je to lepo ali kako ce tu ekipa da se ugradjuje?

  • S
   SRLE

   Moze, stavljaj odmah.

  • V
   Vladan

   Samo mi reci te koliko tona moze da izdrzi taj put. Ako je do 60t onda ok ako je ispod onda ne vredi dok je budala sto voze kamione u ovoj zemlji