1

ZIMA U ZNAKU AVANTURE: Jeep Adventure Days Stara Planina

Kompanija FIAT Chrysler Automobiles Srbija organizovala je interesantnu avanturu na Staroj planini pod nazivom Jeep Adventure Days tokom koje su predstavnici medija, ali i članovi Jeep Club Serbia imali priliku da provere off-road sposobnosti vozila iz Jeep game

Foto: Aleksandar Savin

Foto: Aleksandar Savin

Događaj je počeo u Beogradu, a nama se za put do krajnjeg odredišta, a to je Stara planina i istoimeni hotel, nekako najsimpatičniji učinio Jeep Renegade. Opšte je poznato da nakon deonice autoputa do Niša i dobrog kolovoza, tek sledi pravi izazov puteva južne Srbije.

pročitaj još

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Na asfaltu smo, ali kao da nismo, kao da je već počeo off-road! Srećom, Renegade se dobro izborio sa neravninama i snegom. Kolege koje su bile u Grand Cherokee i modelu FIAT 500X, ovde takođe nisu imale većih problema, mada se ispostavilo da nas je pravi izazov tek čekao na Staroj planini!

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Narednog dana, nastupile su „igre bez granica“ sa zaista vrednim nagradama za pobednike u ženskoj i muškoj konkurenciji. Učesnici su se borili za što bolji plasman u snežnom kuglanju, košarci i potezanju konopca, a pobedniku su pripale skije koje je za Jeep specijalno dizajnirao renomirani proizvođač Fischer.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Nakon ovih uvodnih igara, započela je Jeep “avantura“ zbog koje smo se i okupili. Vreme kao da je išlo u prilog priči o avanturi, i to u belom, jer je počeo da pada sneg, koji je celom događaju dao poseban ton. Konvoj vozila koja su se otisnula van asfalta bio je prilično šarolik, a veliki doprinos organizaciji dali su ljudi iz Jeep Club Serbia, koji su sa svojim Wranglerima “krčili put” i vodili kolonu po zahtevnom terenu Stare planine.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Sneg koji je sve intenzivnije padao dodatno je otežavao uslove, pa su vozači Renegade i Grand Cherokee u više navrata bili suočeni sa ozbiljnim izazovima prirode. Borili su se za trakciju prolazeći kroz šumu, dok je veliki Wrangler Rubicon, opremljen moćnim off-road pneumaticima, sa lakoćom krstario planinom.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Dolaskom do prve zahtevnije uzbrdice, Stara planina je „pokazala zube“ i tu su se “gradski trerenci” bez adekvatnih pneumatika, Renegade i Grand Cherokee, našli u problemu. Srećom, ovo zaglavljivanje u snegu nije dugo potrajalo, jer je ekipa iz Jeep Club Serbia bila spremna da interveniše, te je odmah pružila adekvatnu “podršku”.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Tako je zajedničkim snagama napravljen „proboj“ kroz planinu po predviđenoj ruti, pa su svi bezbedno stigli do cilja, koji je bio na jednom od vrhova. Tu smo se zaustavili da sumiramo utiske i uživamo u lepotama koja ova planina pruža. A sam put nazad, ka hotelu, bio je manje zahtevan, pa je i vožnja bila opuštenija.

  Foto: Aleksandar Savin

  Foto: Aleksandar Savin

  Na kraju ove Jeep avanture, svi smo se složili da pored odlično pripremljenih Wranglera, manji članovi porodice Jeep mogu da se otisnu u prirodu, van uređenih puteva, ali je za to potrebna adekvatna oprema, pre svega pneumatici, kao i solidno vozačko znanje i iskustvo. Uostalom, ovo je i bila avantura, zar ne?!

  Aleksandar Savin/TopSpeed

  chats-viber-ts

  Tagovi: adventure days, cherokee, jeep, renegade, reportaža, stara planina, wrangler
  Popularni komentari
  • E
   Eeee

   Zabava za deo beogradjana koji imaju novac na bacanje.