1

DODIR MODE: Piaggio Vespa 946 Emporio Armani

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Novi Vespa model rezultat je saradnje, koja obeležava 130 godina postojanja Piaggio Group kompanije, kao i 40 godina postojanja Giorgio Armani modnog brenda. Pored toga, broj 946 koji stoji u nazivu ovog modela odnosi se na 1946. godinu, kada je predstavljeno prvo izdanje legendarnog skutera.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

„Patriotska“ saradnja za cilj je imala kreiranje skutera koji će postati kolekcionarska želja i pravi hit na ulicama evropskih metropola. Budući da je dizajn primer originalnosti, sa snažnim retro elementima, modni dodir prevashodno je akcentovan kroz elegantne i svedene detalje.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Za boju je odabrana matirana tamno siva nijansa, veoma efektna boja koja naglašava kosmopolitski stil. Kao suptilan kontrast odabrana je braon boja, zastupljena na moderno dizajniranom „lebdećem“ sedištu izrađenom od fine kože.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Od kože su izrađene i ručice, koje garantuju prijatan dodir, ali i stavljaju do znanja da je ova Vespa nešto zaista posebno. Budući da je reč o specijalnom izdanju, budućim vlasnicima će nesumnjivo imponovati oznake brenda Emporio Armani. Nepretenciozni logo postavljen je iznad prednjeg svetla, dok sa bočne strane zaštite motora dominira Emporio Armani natpis.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Poseban deo priče rezervisan je za dodatnu opremu i celokupnu kolekciju koja je na raspolaganju. Bilo da je reč o sigurnosnim kacigama, praktičnim koferima za smeštaj stvari neophodnih za svakodnevnu vožnju ili odeći koja čini savršenu celinu sa Emporio Armani skuterom.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Da je reč o skladu stila i tehnologije vidljivo je i kada se pogleda na bazu koja je potvrda da se kompanija Piaggio ubraja u sam vrh u svetu motocikala. Kao najpopularniji brend, Vespa promoviše napredne materijale, te je blok cilindara izrađen od aluminijuma.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Motor od četiri takta promoviše smanjenu potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. Bezbednost je na najvišem nivou, zahvaljujući kočnicama – dupli diskovi prečnika 220 milimetara, u saradnji sa dvokanalnim ABS sistemom koji se preko točkova od 12 inča samouvereno ponaša na asfaltu.

Foto: Piaggio

Foto: Piaggio

Za svaku eventualnost, Vespa Emporio Armani opremljena je i kontrolom trakcije (ASR). Optimalne performanse, idealne za prolazak kroz gradske gužve, zasluga su agregata sa elekronskim ubrizgavanjem koji ima zapreminu od 125 kubnih centimetara.

Uroš Popović/TopSpeed

PRATITE NAS NA VIBERU!

Tagovi: Emporio Armani, motocikl, piaggio, skuter, Vespa 946
Popularni komentari
  • S
    Siki

    Prelep je motor, ali meni je to za fudbalercice sa onom smešnom frizurom